Beste Restaurant ter Wereld

De 100 beste restaurants ter wereld zijn weer bekend gemaakt. De top-lijst van 2010 wordt ditmaal aangevoerd door het Deense sterren-restaurant “Noma”. Seizoengebonden, regionaal en eigenaardig, dat is het voedsel van chef-kok René Redzepi.

En zo is de impasse definitief gebroken: El Bulli heeft de hoogste plek verloren in de restaurantslijst van de wereld van St Pellegrino’s 50 beste, aan Noma. Een Deens restaurant van René Redzepi in Kopenhagen.

Is dat het terecht? Toestaand voor het feit dat ik het rangschikken veel minder interessant vind dan de lijst zelf, zou ik zeggen, ja. Redzepi, de 32 éénjarigenchef-kok in Noma, streeft een regionale, seizoengebonden agenda na die op de snijkant juist is: als het niet beschikbaar in het Noordse gebied is, zal hij niet met het koken. Het resultaat is een zeer eigenaardige stijl van voedsel. Maar het gaat veel verder dan alleen het menu, Redzepi is een begaafde kok met een buitengewoon gehemelte dat verbazende dingen met wilde kruiden en bloemen, bittere groene bladeren en de verste lokale zeevruchten maakt.

Jaarlijks brengt “Restaurant Magazine” een lijst uit met daarop de beste restaurants ter wereld. Dit jaar is het Deense “Noma” verkozen tot het beste restaurant ter wereld en heeft daarmee de positie van de hiervoor beruchte nummer 1 “El Bulli” in Spanje overgenomen. Als echte levensgenieter is het natuurlijk altijd interessant om te weten waar men nou het beste kan genieten van overheerlijke gerechten. Ben je dus op een van onderstaande plekken sla dan vooral niet de onderstaande, beste restaurants ter wereld, over!

T0p 10 Beste Restaurants ter Wereld

#01 Noma

Land: Denemarken
Plaats: Kopenhagen
Chef: René Redzepi
Sommelier: Pontus Elofsson
Sterren: **
Prijs: €270,-
Kenmerken: Scandinavische keuken, modern

El Bulli – gaat sluiten

Land: Spanje
Plaats: Roses
Chef: Ferran Adrià
Sommelier: Ferran Centelles, David Seijas
Sterren: ***
Prijs: -

#5 The Fat Duck

Land: UK
Plaats: Maidenhead
Chef: Heston Blumenthal
Sterren: ***
Prijs: 180,- (excl. drank)

#2 El Celler de Can Roca

Land: Spanje
Plaats: Girona
Chef: Joan Roca
Sommelier: Josep Roca
Sterren: ***
Prijs: €95,- (excl. drank)

#3 Mugaritz

Land: Spanje
Plaats: San Sebastian
Chef: Andoni Aduriz
Sommelier:
Sterren: **
Prijs:

#4 Osteria Francescana

Land: Italie
Plaats: Modena
Chef: Massimo Bottura
Sommelier:
Sterren: **
Prijs:
Kenmerken:

#6 Alinea

Land: USA
Plaats: Chicago

Daniel

Land: USA
Plaats: New York

#8 Arzak

Land: Spanje
Plaats: San Sebastian

Per Se

Land: USA
Plaats: New York
Prijs diner: €220

Post een bericht

Laat hier uw bericht achter of trackback van je eigen site. Je kunt je ook inschrijven om deze berichten te ontvangen via RSS.

Uw email wordt nooit gedeeld.